Sezonul nuntilor este o perioada delimitata. Iar unul dintre cele mai importante aspecte pentru ca un astfel de eveniment major sa decurga conform planului este alegerea meniului de nunta. Mancarea servita pe parcursul desfasurarii nuntii nu mai este de mult alcatuita din acele feluri tipice, traditionale, din coresetul carora nu indraznea nimeni sa iasa.
Vorbim in prezent de o revolutie a conceptului gastronomic pentru nunti, astfel ca modul in care este ales fiecare preparat in parte, in care este prezentat si servit apoi invitatilor va conferi evenimentului originalitate, unicitate. Un catering nunta inovativ, in pas cu ultimele tendinte, dar si cu dorintele mirilor este alegerea perfecta. Nu conteaza ca este prea indraznet, prea modern sau prea… surprinzator pentru gusturile conservatoare, important este ca meniul sa fie unul delicios si suficient, iar invitatii sa poata experimenta un adevarat banchet al simturilor pe care, alaturi de restul detaliilor, sa il pastreze mult timp in memorie.
Catering de nunta
Una dintre tendintele acestui sezon in materie de catering nunta este banchetul sub forma de bufet. O petrecere la care invitatii nu trebuie sa stea asezati la mese, avand libertatea de a se misca si de a alege ce preparate doresc sa consume, in ordinea pe care o doresc. Va fi surprizator? Fara indoiala! Vor fi invitatii multumiti? Absolut!
O alta tendinta este aceea a preparatelor menite sa fie servite direct cu mana. Asa numitele „finger food”, care pot fi servite in cadrul cocktailului care se organizeaza la unele nunti inainte de masa propriu-zisa. Sunt preparate de dimensiuni mici care se servesc cu ajutorul scobitorilor, frigaruilor, in recipiente speciale, pe platouri chic etc. In mod ideal, aceastea sunt combinate, astfel incat rezultatul sa fie un curcubeu de gusturi si culori, menit sa incante atat ochiul, cat si papilele gustative.
Bauturile sunt si ele, la randul lor, servite tot sub forma de bufet, pe mese special amenajate, impartite pe categorii.
Iar pentru cei care vor sa duca un pas mai departe tendintele in catering nunta in 2018, au posibilitatea sa opteze pentru show-ul de cooking. In zone special amenajate (mai ales pentru nuntile care se desfasoara in aer liber), exista locuri acolo unde mancarea se pregateste in direct, la cererea invitatilor.
Masa de dulciuri și torturi, asa numitul Candy bar, este, de asemenea, unul dintre punctele forte ale oricui banchet. Invitatii se pot servi inclusiv in timp ce se afla pe ringul de dans, alegandu-si tipurile de desert care ii tenteaza cel mai mult.
Pentru mai multe detalii despre tendintele in catering nunta ale acestui an, nu ezitati sa ne contactati. Ca intotdeauna, suntem fericiti sa contribuim la succesul evenimentului vostru!